pon/sri 15.00 - 19.00 sati

uto/čet 09.00 - 13.00 sati

i prema dogovoru

Obavijest:

zbog korištenja godišnjeg odmora ordinacija neće raditi od 24. prosinca 2023. do 07. siječnja 2024.

Adresa:

Zagreb, Horvaćanska 17a, 1.kat

Telefon/Fax: 01 36 49 013

GSM: 098 28 99 35

Email: zeljko.markovac@gmail.com

Privatna ortopedska ordinacija dr. Markovac započela je radom 1996. godine. U svakodnevnom radu zastupljena je ortopedska problematika djece i odraslih. Najčešći problemi u dječjoj dobi vezani su uz poremećaje razvoja kukova, stopala ili deformacije drugih dijelova sustava za kretanje. Česti posjetitelji su športaši (djeca i odrasli) i plesači, bilo da se radi o preventivnim pregledima, bolestima izazvanim prenaprezanjima (greške u procesu treniranja i natjecanja, nedostatna priprema prije napora i sl.) ili ozljedama. Dugogodišnje bavljenje problematikom plesača ansambla HNK, kao i individualnih natjecatelja u suvremenom plesu obogaćuje svakodnevni rad. Deformacije kralježnice (skolioze, kifoze, „nepravilna držanja“ i sl.), kao i spuštena stopala u svim skupinama, a naročito u dječjoj, zbrinjavaju se po suvremenim načelima struke. Odrasla populacija čini gotovo polovicu pregledane populacije. Ozljede ili bolovi izazvani prenaprezanjima, degenerativne bolesti zglobova (koljena, kukova, ramena, malih zglobova i td.) srednje i starije populacije, bolovi vezani uz kralježnicu, dijagnostički i terapijski se zbrinjavaju u ordinaciji – od imobilizacije, elektroanalgezije, lasera i terapijskog ultrazvuka do aplikacije „podmazivača“, iPRF-a ili kortikosteroida. U koliko je potrebna daljnja obrada u drugim ustanovama, surađujem s našim eminentnim stručnjacima. Osim kliničkog pregleda obavljam ultrazvučnu dijagnostiku zglobno-mišićnog sustava od najranijeg djetinjstva (problem kukova, mišića) do dijagnostike ozljeda i degenerativnih promjena odraslih (rame, koljeno, gležanj i td.). Razvoj ultrazvučne dijagnostike, kako na području tehnologije tako i stjecanja iskustava tijekom dugogodišnje izobrazbe i rada, pruža preciznu i pouzdanu informaciju, na temelju koje se može planirati uspješno liječenje. Duži niz godina bavim se sudsko-medicinskim vještačenjima stanja vezanih uz sustav za kretanje, najčešće kao posljedica prometnih ili nesreća na radu.
Mr.sc. Željko Markovac, dr. med., specijalist ortopedije

Nakon završenog Medicinskog fakulteta u Zagrebu (1979.g.), kraće sam vrijeme radio u službi Hitne medicinske pomoći u Karlovcu. Od 1982-1985. kao liječnik opće medicine u Domu zdravlja Metlika. U razdoblju od 1985.- 89. sam završio specijalizaciju i poslijediplomski studij iz ortopedije, u Klinici za ortopediju Zagreb. Kao specijalist ortoped sam od 1989.-1993. g. radio u bolnici u Dugoj Resi (zadnje 2 godine sam obnašao i dužnost ravnatelja bolnice). U Kliniku za dječje bolesti Zagreb sam prešao 1993. godine, a 1996. otvorio privatnu ortopedsku ordinaciju, prvih 7 godina u Sesvetama, a od 2003. do danas sam na sadašnjoj adresi.

Usavršavanje sam provodio u našim vodećim klinikama, na tečajevima ili stručnim sastancima što u Hrvatskoj, što van granica. Osim specijalizacije iz ortopedije u Klinici za ortopediju Zagreb, poslijediplomskog studija i uspješno obranjenog magistarskog rada (1995.g.), iz područja ultrazvučne dijagnostike dječjeg kuka, završio sam nekoliko tečajeva iz ultrazvučne dijagnostike (od 1. jugoslavenskog tečaja 1990., do tečaja iz muskuloskeletalnog ultrazvuka s međunarodnim sudjelovanjem 2013.g.), tečajeve iz artroskopske kirurgije, AO itd.

Od 2003.g., nakon završenog tečaja za sudske vještake, bavim se i tom djelatnošću. Budući da se posao liječnika ne sastoji samo od liječenja nego i od preventivnog djelovanja, s entuzijazmom sam prihvatio inicijativu kolega sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu, o sudjelovanju u istraživanjima i razvoju krevetnih sustava, na programu zdravog spavanja i sjedenja. Sudjelovao sam kao znanstveni suradnik na projektu „Zdravo sjedenje i spavanje“, kao i na nekoliko domaćih i međunarodnih simpozija na tu temu. Bio sam autor ili koautor na nekoliko znanstvenih ili stručnih radova, te suradnik na znanstvenom projektu pod naslovom "Ultrazvučna dijagnostika lokomotornog sustava". Objavio sam nekoliko radova s područja ultrazvučne dijagnostike dječjeg kuka, ratne ortopedske kirurgije, te stručnih članaka i predavanja s područja ergonomije. Dugogodišnji sam član Hrvatskog liječničkog zbora, u nekoliko mandata sam bio član upravnog vijeća Hrvatskog ortopedskog društva.

— Dijagnostika i liječenje bolesti sustava za kretanje djece i odraslih
— Ultrazvučna dijagnostika zglobova, mišića i ligamenata djece i odraslih, ultrazvuk dječjih kukova
— Klinički i podoskopski pregledi stopala s izradom ortopedskih uložaka
— Manji operacijski zahvati
— Punkcije zglobova, aplikacije „podmazivača zglobova“ (viskosuplementacija), iPRF (liječenje „matičnim stanicama“), klasične blokade i injekcije
— Imobilizacije bandažama, ortozama, klasičnim i plastičnim gipsom
— Mišljenja vezana uz procjenu tjelesnih oštećenja, sudskih vještačenja i radne sposobnosti, nalaza i mišljenja za komisije
— Kućne posjete
— Radiološko savjetovanje
— Uzv abdomena

Osnovni ortopedski pregled: 350,00/46,5 kn/Eur.

Pregled i ultrazvuk dječjih kukova: 400,00/53,1 kn/Eur.

Pregled odraslih nadopunjen UZV pretragom(koljena, ramena, kukova, mišića itd): 450,00/59,8 kn/Eur.
- dodatna UZV pretraga 100,00/13,3 kn/Eur po regiji (zglobu)

Kontrolni pregledi variraju od 300,00/39,8 do 400,00/53,1 kn/Eur.

Cijene injekcija, "blokada", "podmazivača" ili iPRF-a variraju, ovisno o vrsti i lokalizaciji.

Cijene pregleda i obrade za ortopedska pomagala variraju od 500,00/66,4 do 1.000,00/132,8 kn/Eur.

Vještva za sud ili odštetne zahtjeve variraju od 4.000,00/531,8 do 6.000,00/796,8 kn/Eur, ovisno o opsežnosti vještva.

Manji operacijski zahvati, u lokalnoj anesteziji, kreću se u rasponu od 1.000,00/132,8 do 1.800,00/239,0 kn/Eur.